Grundkurs i kristen tro

Vill du veta mer om Alpha, kontakta Helena Fransson helena@ckmora.se

Centrumkyrkan vill vara en kyrka som går med människor på deras vandring genom livet. Vi är övertygade om att kristen tro har värdefulla insikter, till hjälp för varje tillfälle och situation i livet. En Alphakurs är en grundkurs i kristen tro som man kan gå om man vill veta mer.

Kursen omfattar 15 tillfällen, och tar upp ämnen som ”vem är Jesus?”, ”Vad är bön?”, ”varför finns det ondska?”

Samtalet är viktigt i Alphakursen. Därför delas man in i mindre grupper om 8-12pers. Vi äter tillsammans och låter allas frågor höras. Tillsammans utforskar man meningen med livet, och kristen tros svar på dess stora frågor. Samtalen brukar ofta spänna över allt vi som människor möter, inget ämne är tabu och inga frågor för känsliga.

De två första tillfällena är ”introduktionsföreläsningar”, då kan du komma, lyssna och ställa dina frågor. Efter det bestämmer du om du vill gå kursen. Om du vill  anmäla dig på en gång kan du fylla i formuläret längst ner på sidan.

Några av föreläsningarnas rubriker:

Kristen tro – tråkig, osann, Irrelevant?

Vem är Jesus?

Varför måste Jesus dö?

Varför skall jag be, och hur?

Varför skall jag läsa Bibeln och hur?

Hur leder Gud oss?

Hur kan jag stå emot det Onda?

Vad skall vi med kyrkan till?

Hur kan jag göra det bästa av resten av mitt liv?

Alphahelg med övernattning

Vem är Den Helige Ande?
Vad gör Den Helige Ande?
Hur kan jag bli fylld av Anden?
Helar Gud idag?

ANMÄLAN

Jag vill anmäla mig till Centrumkyrkans Alpha-kurs!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Eventuella allergier

En reaktion på ”Grundkurs i kristen tro