Gudstjänster öppna för alla

Vi firar vanligtvis gudstjänst på söndagar kl 11.00. Ibland kan det förekomma andra tider, så det är bra att dubbelkolla i vårt programblad.

En vanlig söndag har vi i genomsnitt 80 besökare i gudstjänsten. De flesta är vana att gå hos oss, men vi har också ofta besökare som aldrig tidigare gått i kyrkan.

Familjevänliga gudstjänster

I vår kyrka vill vi att familjer ska trivas, därför inleder vi våra gudstjänster med hela familjen tillsammans, och så länge barnen är med är det på deras villkor. De flesta söndagar börjar söndagsskolan efter ca 20 minuter. Där får barnen lära sig om kristen tro på sätt de förstår.

I våra gudstjänster gör det inget om barn är barn – om de låter, rör sig, leker.

Det ska vara roligt att vara i kyrkan!

Gudstjänster där vi växer tillsammans

När barnen gått för att fortsätta gudstjänsten i söndagsskolan brukar oftast predikan ta vid. Vår strävan är att predikan skall kännas vardagsnära, men fortfarande utmanande. En av poängerna i kristen tro är att tillsammans med sin församling växa och utvecklas – bli vänligare, ödmjukare och mer generös som människa. Vi tror att vi behöver undervisning och vägledning, varför predikanten utgår från Bibeln och utifrån det förklarar hur det kan tillämpas idag. Man behöver inte alltid hålla med, men vi tror att Gud genom det som sägs försöker leda oss människor genom både svåra och vardagliga beslut.

Den talade Predikan kompletteras ofta med kreativa inslag, t.ex. ett bildspel, videoklipp eller liknande.

Alltid gemenskap kring fikabordet.

Gudstjänsten är också ett viktigt tillfälle att dela gemenskap och komma varandra nära. För att underlätta mänskliga möten har vi alltid fika efter gudstjänsten.