Påsken i Centrumkyrkan

Påsken är den kristna trons största högtid. Över hela världen firar alla kristna Jesu seger över ondska, död och synd genom sin död på korset, och uppståndelse tre dagar senare.

Påsken2014

I Mora finns en lång tradition att inleda denna stora kristna helg tillsammans, alla kristna kyrkor. På skärtorsdagen kl 19 firas en ekumenisk skärtorsdagsmässa/getsemanestund i Mora kyrka. Präster och pastorer från alla kyrkor i kommunen medverkar och vi firar Nattvard tillsammans.

På långfredagen firar Centrumkyrkan gudstjänst kl 11. Då minns vi Jesu död på korset. Sånger och predikan präglas av åminnelsen av hur långt Gud var beredd att gå – i sin djupa kärlek till oss.

Allvaret i långfredagen förbyts så, på påskdagen kl 11, i en glädjefylld ”Uppståndelsefest” – en gudstjänst för alla åldrar där minnet av Jesu seger firas.